Skip to main content

Oefentherapie

Ons lichaam is een prachtig maar aardig complex en soms ongrijpbaar geheel van botten, gewrichten, bindweefsels, spieren en psyche met hun onderlinge samenspel. Eigenlijk net zo complex als de wereld om ons heen.

Wat een heerlijk gevoel is het als de dingen als vanzelf gaan. Vaak gaan dingen niet helemaal zoals je ze bedoeld had. Met je fysiek en psyche gezond en creatief bewegen vraagt om  aandacht, inzicht en zorg voor je lichaam en je geest.

Hoe zorg jij voor jezelf? Waarmee over- of onder belast je jezelf? Wanneer beweeg je van binnenuit en waar laat je je van buiten af in beweging brengen? Voel je je gesteund en vrij in lichaam en geest? Hoe geef jij expressie aan jezelf?                          

Allemaal zaken die het onderzoeken waard zijn, zeker wanneer je klachten hebt of los wil komen van patronen waarvan je weet dat ze niet bij je horen, je ziek maken of pijn geven.De oefentherapie helpt je in jouw natuurlijk bewegen.

In onze ontwikkeling van conceptie tot 18 jaar leggen we de basis voor onze houding en beweging. We doorlopen in deze periode verschillende fases. Elke fase heeft andere kwaliteiten in zich die we ons eigen maken. De baby ontwikkelt zichzelf door te voelen. Tijdens de lagere schoolperiode ontstaat er naast het voelen een natuurlijke behoefte aan weten. Je lichaam is er klaar voor, dat is niet voor iedereen op het zelfde moment. In de puberteit gaan de hormonen  en de spontaniteit mee spelen. De menging van voelen, weten en spontaan zijn is een creatief proces en hieruit ontstaat een identiteit. Een fase die minder veilig is doorlopen laat weeffoutjes achter. Deze maken je fysiek of psyche kwetsbaarder naar mate je meer belast wordt. Door te oefenen kun je hier nog op iedere leeftijd(!) verandering in brengen.